scroll

Contact

Luister

Professionals over OWA

Geliefd bij architecten

OWAplan is een luxeproduct geliefd bij architecten. We spraken Clark Teensma, leidend architect bij Lab32 Architecten over akoestiek. Hij vertelt over zijn visie op akoestiek in luxe woningen en zijn ervaring met producten van OWA.

“Het is de onzichtbare, maar belangrijke finishing touch.” 

Waardevol onderdeel in het ontwerpproces

Clark is al lange tijd betrokken bij Lab32. “Al zestien jaar buig ik me over ruimtelijke vraagstukken. Daarbij leerde ik gaandeweg dat akoestiek onlosmakelijk verbonden is met architectuur. Tegenwoordig werken wij 9 van de 10 keer met een akoestisch plafond.”

Het onder de aandacht brengen van zo’n kostbare maar waardevolle investering is soms een uitdaging. “In de ontwerpfase is het niet het eerste dat ter sprake komt”, bekent Clark. “Maar ik weet wat de waarde is van goede akoestiek en snij het onderwerp gaandeweg aan. 

‘’Die waarde dringt dan nog niet altijd volledig door bij opdrachtgevers – zij zien vooral het prijskaartje. Pas wanneer het project af is en ze met een paar man in een ruimte staan zónder akoestische oplossingen, merken ze wat voor klankkast er ontstaan is.‘’

‘’Ja, akoestische plafonds zijn prijzig, maar ze zijn in mijn optiek iedere euro waard.’’
– Clark Teensma.

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

In Villa K, een project van Lab32 in Zeeland, zijn de ruime woonkamer en keuken volledig voorzien van OWAplan. Ook in de loungeruimte in de kelder is OWAplan toegepast. “Hier koos de klant aanvankelijk alleen boven de bar voor OWAplan. Later is hier meer OWAplan plafond aan toegevoegd. In die loungeruimte wordt immers het meest gepraat, gefeest en gelachen.”

Onzichtbaar luxeproduct

Voor Clark Teensma is OWAplan een genot voor het oog. “Het vormt één onopvallend geheel met de ruimte. En dat is ook meteen de valkuil; opdrachtgevers zijn juist gewend te betalen voor dingen die wél opvallen. Terwijl de geluidsabsorptie die OWAplan biedt, ervoor zorgt dat men het interieur naar hartenlust kan inrichten, zonder noodgedwongen visuele doornen in het oog als gordijnen en kamerdikke tapijten, omwille van de akoestiek. Dat maakt OWAplan met name zo geliefd in het luxesegment,” sluit Teensma af.

OWAplan, ook bij u thuis

Ervaar de rust van een naadloos akoestisch plafond.

OWAplan, ook bij u thuis.

Vraag akoestisch advies aan

Alleen in juni inclusief gratis akoestische meting t.w.v. € 300,-

Direct contact of een offerte aanvragen

Omschrijf uw wensen en geef uw gegevens door. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.
We gebruiken uw gegevens alleen om contact op te nemen. Wij delen geen informatie met andere partijen. Privacybeleid.

Zo klinkt uw woning met én zonder OWAplan

In deze video laat Anne Bruinsma, Akoestisch Expert van OWA, horen wat het verschil is tussen ruimten met én zonder OWAplan. Ervaar de rust van een akoestisch plafond in huis!

Welkom, waar bent u naar op zoek?

OWAplan Home

OWAplan Home

Akoestiek in huis

OWAplan Business

Akoestiek in business

Vraag akoestisch advies aan

Alleen in juni inclusief gratis akoestische meting t.w.v. € 300,-.